Pon - Ned: 00h - 24h

Lokalizacija:

Mobilni terminali za konobare

Mobilni terminali za konobare

Mobilni terminali automatizuju i višestruko ubrzavaju rad konobara

 

Mobilni terminali za konobare predstavljaju uređaje koji omogućavaju da konobari mogu na licu mesta, kod samog stola gosta, daljinski da kreiraju porudžbinu ili izvrše naplatu. Kada konobar priđe gostima, on prima njihovu porudžbinu – ne na papiriću, već je direktno unosi u svoj mobilni terminal. Tako daljinski kreirana porudžbina, automatski je dostupna i vidljiva svima koji to treba i da vide (šank, kuhinja, menadžer..). Time se dodatno automatizuje i ubrzava proces usluživanja gostiju, odnosno olakšava i unapređuje rad konobara. Ne gubi se ni sekunda vremena i nema potrebe da se konobar šeta do šanka ili kuhinje. Pri tom je mogućnost greške svedena na minimum, a ceo proces usluge gostiju se značajno ubrzava.

Slično je i kod same naplate računa. Kad gost zatraži da plati račun, konobar sve podatke ima na svom mobilnom terminalu i bez ikakavih problema odmah može da krene u naplatu. Naravno, ako su mobilni terminali za konobare boljeg kvaliteta tj. opremljeni sa POS štampačem i čitačem kartica (poput mobilnog terminala SunMi V2s), tu na licu mesta se štampa fiskalni račun i završava kompletan proces naplate - kešom ili karticom. Ako to nije slučaj, uvek postoji mogućnost da se fiskalni račun odštampa na nekom mobilnom štampaču ili klasično na samoj blagajni.

 

Uštedite primenom mobilnih terminala za konobare


Primenom mobilnih terminala u Vašem lokalu ostvarićete značajne uštede kroz povećanu efikasnost  i produktivnost Vašeg personala. Možda još važnije je to da se nivo i brzina usluge koje pružate gostima dramatično poboljšava. Sasvim je sigurno da će ovako usluženi gosti imati pozitvnu sliku o Vašem objektu i poželeti da ponovo dođu.

Uslužite više gostiju za manje vremena

Automatizacija procesa naručivanja i naplate omogućava da sa istim brojem personala uslužite mnogo više gostiju, što se direktno odražava i na povećanje prometa. Nema bespotrebne šetnje konobara, sve može da uradi direktno tu kod stola samog gosta i odmah nastavlja dalje. Nema nesporazuma u komunikaciji, zaboravljenih stavki...

Objedinite blagajnu i POS treminal u jednom mobilnom terminalu

Automatizacijom i spajanjem ovih poslovnih procesa u jednu celinu, dramatično ćete povećati efikasnost i iskorišćenost Vašeg personala. Pri tome, i Vaši gosti će sigurno umeti da cene ovakav vid moderne i brze usluge.

Eliminišite uska grla u vašem biznisu

Kod lokala sa visokom frekvencijom gostiju tačno se zna gde se može očekivati zastoj u procesu usluge gostiju.  Primenom mobilnih terminala za konobare i prodavce, potpuno se izbegavaju takve situacije što dodatno ubrzava uslugu i podiže efikasnost.

Nema gubljenja vremena i nesporazuma oko porudžbina

Sve što konobar unese u aplikaciju na mobilnom terminalu, istog momenta se vidi tamo gde je to potrebno. Praktično, šanker ili kuvar recimo, istog sekunda su precizno obavešteni o svim detaljima porudžbine i mogu odmah da krenu sa pripremom. Izbacivanjem papirića i usmenog prenošenja porudžbina, smanjuje se mogućnost greške, nema zabune i nerazumevanja, zaboravljanja detalja...

Svakako, postoji i mogućnost da konobar bude obavešten o tome da je porudžbina spremna za gosta.

Sa integrisanim ili mobilnim POS štampačem, sa štampom direktno na blagajni – svaka kombinacija može  

Naravno, već smo rekli da ako želite da zaokružite sve procese, poželjno je da Vaš personal ima mobilne terminale koji imaju mogućnost da odštampaju fiskalni račun, kako bi se izbegla nepotrebna šetnja do POS štampača (najčešće stoji kod šanka). Uz terminale ili aplikaciju se može poručiti i mobilni WiFi POS štampač. 

Dodatni benefiti primene mobilnih terminala za konobare 

Pored značajnih ušteda, primena mobilnih terminala za konobare i prodavce posredno Vam donosi i druge značajne benefite, koji nisu ništa manje značajni.

Zadovoljan gost – najbolja preporuka

Ovakav vid usluge, posebno se sviđa mlađoj populaciji koja je familijarna sa naprednim tehnologijama. Čak možemo reći da daljinsko kreiranje porudžbina postaje zahtevani standard koji već mnogi primenjuju u svom poslovanju. Jednostavno, sve više gostiju očekuju maksimalno ubrzanu i automatizovanu uslugu. Sve što nije u tom duhu, kod njih ostavlja utisak lošeg korisničkog iskustva. 

Svi podaci odmah vidljivi

Svaki podatak tj. porudžbinu koju je daljinski uneo konobar preko mobilnog terminala, automatski može da vidi i nadležni  kontrolor/menadžer/vlasnik i da u realnom vremenu ima uvid u dinamiku i učinak svakog zaposlenog, statistiku potrošnje artikala, vremensku dinamiku opterećenosti...

Laka analiza potrošnje artikala i praćenje zaliha

Lako ćete dimenzionisati potrebne zalihe i pratiti njihova kretanja, kada u svakom trenutku imate jasnu sliku o potrošnji pojedinih artikala.

Keš ili kartica?

Ako je mobilni terminal hardverski spreman da očita platne kartice, vaše osoblje može u sekundi da naplati usluge, bez potrebe da se odlazi po POS terminal. Naravno, keš varijanta plaćanja je uvek dostupna. 

Plaćanje QR kodom? Naravno. 

Danas je sve aktuelnije i plaćanje pomoću QR koda. To je noviji  vid bezgotovinskog plaćanja koji omogućava gostima potpuni komfor prilikom naplate. Svejedno je da li gost želi da Vi kreirate QR kod – pa on da ga skenira i tako plati, ili će on kreirati QR kod-  a konobar očitati. Ovo bitno ubrzava i olakšava sam proces naplate, smanjuje potrebu za upravljanjem gotovim novcem i podiže efikasnost personala na najviši nivo.

Lako pravljenje obračuna, izveštaja i pregleda na kraju smene ili dana

Ovakav vid funkcionisanja donosi značajne benefite i u kasnijim fazama poslovanja, kada je potrebno izvući razne vrste izveštaja, razduženja i pregleda. Ako izaberete provereno dobar softver (poput recimo Sky POS-a), sve to može biti samo jedan klik daleko od vas. 

Najnoviji trendovi - mogućnost uvođenja vrhunskih prodavaca

Sve aktuelniji je trend da samu prodaju artikala rade vrhunski profesionalci koji poseduju značajno iskustvo i znanje iz tog domena (somelijeri, kuvari...). Konobarima ostaje klasičan servis u smislu usluživanja gostiju. Ovakav pristup gostima dokazao se kao daleko uspešniji od klasičnog,  jer se promet drastično uvećava.  Sa druge strane i gostima se ovakav profesionalni odnos mnogo više sviđa i krajnje pozitivno reaguju na njega.

 

Sjajni mobilni terminali za konobare i prodavce marke SunMi


Osnovu sistema čine mobilni terminali za konobare. Oni su po pravilu opremljeni svim perifernim uređajima (štampač, čitač platnih kartica, NFC i QR tehnologija...) koje su neophodni da se kompletira automatizovana porudžbina ili naplata. Takvih uređaja ima sve više na tržištu i njihova cena je postala apsolutno prihvatljiva. Obzirom na uštedu i benefite koje donose, ova investicija se jako brzo isplati.

SunMi kao firma, vrtoglavo se približava samom vrhu proizvođača mobilnih terminala. Nudeći optimalan odnos cena i kvaliteta, njihovi uređaji su sve više osvajaju naše tržište. Imaju raznovrsnu ponudu mobilnih terminala koji se lako mogu uklopiti u različite biznis scenarije. Jedan od glavnih fokusa im je baš na POS sektoru i daljinskom naručivanju i naplati u ugostiteljstvu (recimo modeli SunMi V2s ili SunMiL2s PRO).  

 

Neophodni softver za automatizovan rad konobara - Sky Touch aplikacija


Naravno, svaki hardver sam po sebi ne vredi mnogo bez adekvatnog softvera. Da bi daljinsko naručivanje i naplata imalo maksimalan efekat, najbolja opcija je da na mobilnim terminalima bude instaliran deo softvera koji vi inače koristite za funkcionisanje svog objekta (naravno, pod uslovom da taj softver ima mogućnost daljinskog poručivanja i naplate). Time postižete maksimalnu sinhronizovanost u radu i kompatibilnost  podataka u svakom trenutku. 

Takvih sveobuhvatnih softvera za poslovanje celog objekta nema previše na tržištu, ali ih ima i to vrlo kvalitetnih. Prepoznaćete ih po tome što su već godinama prisutni na tržištu i što u svom fokusu imaju baš POS sektor i ugostiteljsko poslovanje. Obično su licencirani od strane Poreske uprave RS u smislu izdavanja fiskalnih računa i na sebe preuzimaju svu odgovornost za usaglašenost  sa pozitivnim propisama iz te oblasti. 

Sjajan primer je Sky POS program za ugostiteljstvo i njegov deo Sky Touch koji je baš i predviđen za mobilne terminale konobara i prodavaca.

Sky Touch aplikacija radi na bilo kom uređaju baziranom na Android ili IOS operativnom sistemu. Iako pruža neverovatan set mogućnosti, nije hardverski zahtevna.  Idealno se uklapa u program za ugostiteljstvo i maloprodaju - Sky POS i predstavlja njegovu dalju nadogradnju u smeru aktuelnih trendova u ugostiteljstvu. Podržava sve napredne funkcije vezane za daljinsko poručivanje i naplatu i još mnogo toga. Radi veoma stabilno i brzo i zato ne čudi njena sve veća primena.

Naravno, na tržištu postoje i drugi softveri na ovu temu. Razlikuju se po kvalitetu, funkcionalnosti, pouzdanosti, a samim tim i po ceni. Sigurni smo da svako može pronaći za sebe najbolju soluciju.