Preko DESET godina uspešnog poslovanja u POS sektoru!
SKY POS softver za ugostiteljstvo predstavlja sveobuhvatno rešenje koje odgovara Vašem poslovanju, budžetu i dobroj praksi.

Program za restorane SUF

Nova fiskalizacija
od 2022. godine

BEZ BRIGE! Spremni smo za novu fiskalizaciju koja će biti u primeni od 01.01.2022. godine. LAKO, BRZO i EFIKASNO vam možemo obezbediti novu fiskalizaciju!

Pozovite nas

Fiskalizacija 2022 - važno

Nova fiskalizacija počeće da se primenjuje 01.01.2022. godine i predstavlja proces elektroskog izdavanja fiskalnih računa koji će se beležiti u poreskoj upravi. Fiskalizacija 2022 za korisnike koji koriste POS softver vršiće se putem serfifikovanog POS softvera koj će moći da izdaje fiskalne račune na POS desktop ili mobilnom štampaču.

Od ključnih promena izdvajamo:

Postojeći fiskalni štampači se izbacuju iz upotrebe i korisnici koji imaju fiskalne štampače moći će da urade prepravku istih, ako model dozvoljava ili da pređu da koriste POS štampač.

Postojeće fiskalne kase izbacuju se iz upotrebe i neće moći više da se koriste u radu sa POS softverom - zameniće ih POS štampači.

Korisnici će biti u obavezi da registruju poslovni prostor gde će se odvijati nova elektronska fiskalizacija 2022 - pogledajte pravilnik.

Video prezentacija nove fiskalizacije

Pogledajte video: Novi model fiskalizacije u Republici Srbiji.

Sky POS i Sky Tablet aplikacija

Fiskalizacija 2022 - primena

Sky POS

Sa novom fiksalizacijom Sky POS i Sky Tablet aplikacije povezaće se sa POS štampačem širine trake 2 ili 3 inča (58mm ili 80mm). Proces je takav da se nakon odabira načina plaćanja podaci automatski šalju do servera poreske uprave, koji će nakon evidentiranja vratiti kod kojim se račun označava kao potpisan i štampa. Na isečku će biti odštampan QR kod čijim skeniranjem ćete uvek moći da proverite da li je račun validan ili ne.

Sky POS i Sky Tablet aplikacija je namenjena za operativan rad konobara, prodavaca, šankera, čekera na lokaciji. U zavisnosti od toga da li ste prodavnica, kafić, restoran ili pekara možete sebi izabrati paket po Vašoj meri. Svaki paket ima implementirane i optimizovane procese rada namenjene toj delatnosti.

Podržane platforme za aplikacije: Windows i macOS.

Sky Touch aplikacija

Fiskalizacija 2022 - primena

Sky Touch

Najveća prednost Touch aplikacije je mogućnost povezivanja mobilnog POS štampača i SKY Touch aplikacije preko wiFi mreže, tako da će fiskalizacija moći da se obavlja na licu mesta, za stolom klijenta, tj. konobar će da štampa fikalni račun, bez odlsaka za šank, ubrzavajući, na taj način sam proces rada.

Sky Touch aplikacija je namenjena konobarima i prodavcima koji mogu daljinski praviti porudžbine. Namenjena je kafićima i restoranima sa visokom frekvencijom gostiju, jer ubrzava sistem poručivanja i efikasnost, odnosno brži unos porudžbina, naplata i svih drugih dnevnih aktivnosti u samom poslovanju. Touch aplikacija radi na Android i Apple Ipod uređajima.

Nova fiskalizacija - račun

Izgled novog fiskalnog računa

Račun će na prvi pogled biti sadržajniji nego postojeći, ali je to u suštini put koji bi trebalo da uvede red u ovoj oblasti i obezbedi bolju kontrolu poreskih obveznika. Pored jedinstvenog rednog broja fiskalnog računa obveznik fiskalizacije, preko elektronskog fiskalnog uređaja, na fiskalnom računu iskazuje i sledeća dva odvojena podatka:

  1. Jedinstveni redni broj fiskalnog računa po vrsti računa - koji mora da omogući razlikovanje određenog fiskalnog računa u odnosu na sve ostale fiskalne račune te vrste.
  2. Jedinstveni redni broj fiskalnog računa po tipu transakcije, a koji mora da omogući razlikovanje određenog fiskalnog računa u odnosu na sve ostale fiskalne račune.

Više o ovoj temi možete da saznate u tehničkom vodiču na str. 15 - 19.

Ukoliko se prijavite, imate mogućnost da isprobate SKY POS besplatno!

Nakon prijave poslaćemo Vam sva potrebna uputstva na vašu e-mejl adresu.

Prijavite se i probajte Sky POS besplatno
PRIJAVA NA NEWSLETTER

Prijavom na newsletter slažete se sa uslovima korišćenja
Internet prezentacije SKY POS.