Pon - Ned: 00h - 24h

Lokalizacija:

Barkod skeneri

Barkod skeneri

BARKOD SKENERI:
DESNA RUKA U PRODAJI


Kao retko koja tehnologija, primena barkodova sa sobom je donela revolucionarne promene u gotovo svim sektorima poslovanja. Danas ne postoji brži način za identifikaciju proizvoda po trgovinama, magacinima, ugostiteljskim objektima, kod naplate roba i usluga. Praktično nema vrste biznisa koji se u svom poslovanju ne oslanja na primenu barkod skenera.  

Krenulo se sedamdestih godina prošlog veka, kada je udruženje prodavaca rešilo da standardizuje označavanje proizvoda po trgovinama i na tom konkursu je pobedio IBM sa svojom - barkod tehnologijom. Naravno, tek sa masovnijom primenom računara i barkod skenera u svim sferama poslovanja, stvoreni su preduslovi da ova tehnologija pokaže sve svoje potencijale. 

Vremenom se i barkod tehnologija standardizovala i usavršavala, pa smo tako danas skoro u potpunosti sa klasičnih jednodimenzionalnih barkodova (1D) - prešli na dvodimenzionalne (2D). Najdominantniji oblik 2D kodova su QR kodovi koji u sebi mogu da sadrže značajno više podataka a vrlo su lako čitljivi bilo kojim uređajem i primenljivi svuda.

Naravno da su i razni proizvođači prepoznali potencijal ovako masovne potrebe za barkod skenerima, pa je danas ponuda ovih i 1D i 2D uređaja zaista velika i šarenolika. Cena i jednih i drugih skenera odavno ne predstavlja trošak od kojeg se zazire. Uglavnom se razlikuju po kvalitetu a to se pre svega ogleda u brzini i performansama očitavanja kodova, kao i u samoj pouzdanosti uređaja. 

Generalno, uvek je pametnije prilikom kupovine ovakvih uređaja opredeliti se za kvalitet. Otkaz ovakve opreme svakako može napraviti nemerljivo veću štetu Vašem poslovanju, a razlika u ceni između najboljih i onih drugih nije vredna Vaših živaca. 

Upravo zato, Sky POS ponuda barkod skenera čine proizvodi svetski najpoznatijeg proizvođača ovih uređaja Zebra. Asortiman je širok u smislu da nudimo barkod skenere za različite namene, ali svi imaju zajedničke imenitelje u vidu kvaliteta i pouzdanosti. Jednostavno su napravljeni da Vam služe 24/7 i da zaboravite na njih.PONUDA BARKOD SKENERA


Naša ponuda barkod skenera je osmišljena tako da svako ko se opredeli za kvalitet, kod nas može brzo i lako da izabere uređaj najprimereniji svojim potrebama.

Barkod skener Zebra LS1203

Barkod skener Zebra LS1203

Barkod skener Zebra LS1203 ručni skener služi za klasično jednodimenziono lasersko očitavanje bar koda.

PROČITAJ VIŠE

Barkod skener Zebra DS2208

Barkod skener Zebra DS2208

Barkod skener Zebra DS2208 ručni skener služi za dvodimenzijalno očitavanje bar kodova i QR kodova.

PROČITAJ VIŠE

 

Barkod skener Zebra DS2278

Barkod skener Zebra DS2278

Barkod skener Zebra DS2278 bežični skener služi za dvodimenzijalno očitavanje bar kodova i QR kodova.

PROČITAJ VIŠE

 

Barkod skener Zebra DS9308

Barkod skener Zebra DS9308

Barkod skener Zebra DS9308 stoni skener služi za dvodimenzijalno očitavanje bar kodova i QR kodova.

PROČITAJ VIŠE

 

PRIMENA BARKOD SKENERA

Primena barkod skenera u biznisu

Mogućnosti ove tehnologije se neprestano usavršavaju. Dobar deo planete je prepoznao taj potencijal i potpuno se oslonio na nju čak i u sferi plaćanja. Naplata računa, usluga, transfer novca, kompletno instant plaćanje, u potpunosti se bazira na primenu QR barkodova i ubrzano potiskuje upotrebu platnih kartica.

Svako praćenje tokova robe, popisivanje i dostava, primenom barkod skenera se svodi na trivijalnost, a poslovni procesi se ubrzavaju do krajnjih granica.

Dodatno, ova tehnologija otvorila je nove biznis prilike i mogućnosti koje poslovanje podižu na mnogo viši nivo. 

Primena barkod skenera u POS sektoru

Danas je POS sektor nezamisliv bez primene barkod skenera. Jednostavno je i nemoguća bilo koja tačka prodaje bez primene ove tehnologije. Koliko je barkod tehnologija već podrazumevana u svakom procesu prodaje roba i usluga, najbolje osetimo kada smo svedoci otkaza nekog barkod skenera na kasi i kad prodavac mora ručno da unosi podatke. 

Razvojem informacionih tehnologija platne kartice više nisu najsavremeniji način plaćanja. Danas je moguće, uz određene preduslove, platiti recimo telefonom ili satom. Naravno iza toga se dobrim delom krije barkod tehnologija. I tek treba očekivati dalju masovniju primenu novih mogućnosti plaćanja.

Generalno, barkod skenere danas delimo na one koji služe za čitanje jednodimenzionih barkodova i one koji mogu da čitaju i dvodimenzionalne (QR) kodove.

BENEFITI PRIMENE BARKOD SKENERA


Mali je broj tehničkih uređaja koji su svojom primenom tako značajno izmenili i ubrzali poslovanje gde god su primenjeni. Najbolje od svega je to, što se u budućnosti tek otvaraju nove perspektive primene barkod skenera. Naime, moderno poslovanje podrazumeva brzu i efikasnu identifikaciju proizvoda - a to je upravo suština ove tehnologije.

Ipak, najvažniji benfiti trenutno su:

  • smanjenje troškova kroz drastično ubrzanje procesa identifikacije i naplate,
  • svođenje mogućnosti greške na minimum sustitucijom ručnog unosa podataka,
  • jednostavno uvođenje u posao novog personala,
  • otvaranje potpuno novih biznis mogućnosti primenom QR tehnologija (naplata usluga, računa, IPS plaćanja, loyalty programi) drastično ubrzanje i automatizacija pozadinskih poslovnih procesa,
  • olakšano praćenje tokova robe,
  • jednostavno praćenje statusa pošiljaka,
  • beznačajni troškovi održavanja,
  • laka instalacija i implemenacija.

Možda više od ovih benefita u korist barkod skenera govori činjenica da se apsolutno niko nije vratio na stari način rada. 

Prava i jedina tema je dodatno unapređenje i primena novorazvijenih tehnologija koje se, naravno, dobrim delom oslanjaju na performanse barkod skenera.