Pon - Ned: 00h - 24h

Lokalizacija:

ePlatiša za EFT plaćanje

ePlatiša za EFT plaćanje

Šta je EFT plaćanje?


EFT POS - Najzastupljenija tehnika plaćanja u maloprodaji je tehnika elektronskoh transfera sredstava sa mesta maloprodaje.
EFT / POS je skraćeno od Electronic Funds Transfer / Point of Sale što može da se prevede kao elektronski transfer sredstava / mesto prodaje i predstavlja sistem bezgotovinskog plaćanja u kom su elektronske kase-terminali direktno povezani sa poslovnim bankama. Dakle, to se odnosi na bilo koje plaćanje koje se obrađuje elektronski.

Na primer, obrada plaćanja kreditnom karticom je oblik elektronskog transfera sredstava. Kupovina stvari na webu pokreće plaćanje elektronskim transferom sredstava.

U savremenom svetu, EFT je najčešći način razmene novca, jer se sve više udaljavamo od fizičkog novca. Prilikom skeniranja proizvoda dobija se deo informacija koji je bitan za plaćanje, dok se drugi deo informacija dobija sa elektronskih kartica. Na osnovu tako dobijenih informacija, preko elektronske mreže upućuje se zahtev poslovnoj banci maloprodavca da izvrši plaćanje. Kada vršite EFT plaćanja, vi prenosite novac sa jednog bankovnog računa na drugi. U suštini, to je brz, lak i veoma dobar način za transfer novca.

EFT POS terminali omogućavaju da se podaci sa kartice provere za manje od 15 sekundi u okviru mreže koja povezuje trgovce sa centrom za obradu platnih kartica i emitentom kartica.


Prednosti EFT POS-a


Kao što vidite, tehnologija oko EFT plaćanja se razvija, ali koja je glavna prednost? Pa, ima ih dosta:

Automatizacija i brzina

Automatski se vrši provera ispravnosti kartice i plaćanje je trenutno.

Bezbednost

Držite manje gotovine u prostorijama i nosite manje novca sa sobom.

Evidencija

Postoji evidencija svih EFT plaćanja. Plus, kada se koristi kvalitetan POS sistem, sva prodaja se trenutno evidentira u računovodstvene svrhe.

Pogodnost za kupce

Bezbedno je, lako i praktično izvršiti EFT plaćanja. Ova vrsta naplate privlači sve veći broj kupaca, jer ih sve više koristi kartice kao način plaćanja.

Više prihoda

Što više opcija plaćanja nudite, veće su šanse da povećate prodaju. Sve navedene prednosti vode do povećanja prodaje, a time i do veće dobiti.


Sky POS i aplikacija e-platiša EFT


Sky POS je kreirao integraciju za svoje korisnike sa ePlatiša EFT aplikacijom koja podržava rad sa Ingenico i Castle uređajima, (koji se povezuju na USB i LAN konekciju), čiji fokus rada jeste poslovanje sa POS terminalima, bankomatima, procesingom platnih transakcija, mobilnim plaćanjima, digitalizacijom, kao i rešenjima zaštite i prevencije prevara u sistemima platnih kartica.
Ingenico i Castle su jedina dva uređaja na našem tržištu za kartično plaćanje.

 Uz pomoć aplikacije ePlatiše EFT moguće je:

- upravljenje sa jednim ili više EFT uređaja na jednoj POS blagajni i ne samo to:

- ePlatiša omogućava automatizaciju procesa prilikom naplate:

- POS blagajna vrši prenos iznosa računa na EFT uređaj

- EFT uređaj procesira plaćanje

- EFT uređaj vraća POS blagajni informaciju o statusu naplate

- POS blagajna ako je transakcija odobrena vrši automatsku štampu računa

- POS blagajan ako transakcija nije odobrena obaveštava kasira o statusu transakcije.

 

Kako funkcioniše ePlatiša EFT na licu mesta?


Sve u svemu, kao što smo već pojasnili na samom početku, sa ePlatišom EFT sve je automatizovano:

- Potrošač koristi kreditnu ili debitnu karticu i preko terminala dolazi u on-line vezu sa kompjuterom banke koja je karticu izdala.

- Preko terminala daje se elektronski nalog računarskom centru banke da izvrši transfer novca sa računa kupca na račun prodavnice. U zavisnosti od vrste kartice, zahteva se i unos PIN-a od strane kupca, korisnika kartice.

- Računar verifikuje da li kupac ima dovoljno novca na računu da može da izvrši kupovinu (ukoliko se radi o debitnoj kartici). Ako je u pitanju kreditna kartica, računar proverava da li kupac ima dovoljno sredstava za plaćanje u okviru svog kreditnog limita.

- Na POS terminal šalje se povratna informacija na osnovu koje se štampa račun i to po pravilu u duplikatu, s tim što jedan primerak ostaje pružaocu usluge, odnosno prodavcu robe, dok se drugi daje kupcu uz fiskalni račun.


Zbog čega smatramo da je ePlatiša EFT rešenje koje će zadovoljiti vaše potrebe kao trgovca ili ugostitelja:


- Kasir ne brine o unosu iznosa računa na EFT uređajima (preciznos i štadi se vreme kod naplate)

- Autoamtska štampa računa ukoliko je odobrena transakcija (štedi vreme kod naplate)

- Štampa slipova o transakcija na POS štampače (ne mora da se korsiti spor štampač na EFT uređaju, unificirana nabavka termo rolni)

- Mogućnost štampanja slipa o transkacijama ispod ili u okviru računa na POS blagajni (ušteda papira).

- Izveštavanje o svim traskacijama, statusima i lakša predaja pazara.

ePlatiša je osmišljen i kreiran sa namerom da svojim klijentima unapredi poslovanje, jer svojim kupcima mogu da ponude dodatni kanal prodaje, bezgotovinski, koji je danas nezaobilazan, pa čak i dominantniji, a za uzvrat dobijaju jednostavnu kontrolu realizovanih transakcija. Većina nas u zadnje vreme radije plaća karticama, tako da ako ne nudite elektronska plaćanja, mogli biste ograničiti svoj poslovni potencijal. Osim toga, od pandemije Covid-a, ljudi su više nego ikada usredsređeni na bezgotovinsko stanje, a neki više ni ne nose gotovinu.

Uštedite vreme i smanjite troškove – bez odlaska u banku radi uplate pazara.

EFT plaćanja olakšavaju stvari svima, pa i Vašim klijentima. Iskoristite taj trenutak i isprobajte ePlatišu EFT, nećete se pokajati, sigurni smo.