Pon - Ned: 00h - 24h

Lokalizacija:

Sky POS API servis

Sky POS API servis

API INTEGRACIJA SA SKY POS-OM

Jedna od glavnih premisa modernog poslovanja jeste permanentno biti spreman na brzu reakciju u odnosu na promene u poslovnom okruženju. Ovo pogotovo važi za IT industriju, gde su te promene i brze i značajne.

Danas nije dovoljno da softver sam po sebi bude kvalitetan, već je neophodno da on ima mogućnost da na jednostavan i kvalitetan način postane deo većeg ekosistema. Time se bitno olakšava posao postojećim korisnicima softvera, ali se i postižu značajne uštede resursa kroz automatizaciju i optimizaciju poslovnih procesa.

Ono što je možda još važnije, integracijama se otvaraju i potpuno novi horizonti poslovanja. Mogućnost da se sagledaju velike količine podataka u realnom vremenu danas čini razliku između uspešnih i onih drugih. Ovakve trendove tržište jasno prepoznaje i sve ih više vrednuje. Upravo zato smo posebnu pažnju posvetili tome da Sky POS učinimo krajnje fleksibilnim i otvorenim za bilo koju vrstu integracija. 


POSTOJEĆE API INTEGRACIJE SA SKY POS SISTEMOM

Sami korisnici našeg softvera vrlo brzo prepoznaju situacije gde bi integracija Sky POS-a sa drugim rešenjima u velikoj meri olakšala njihov svakodnevni rad ili otvorila potpuno nove mogućnosti poslovanja. 

Osluškujući te zahteve sa tržišta, prepoznali smo jasnu potrebu za integracijom sa računovodstvenim softverima. Vrlo brzo i lako smo ostvarili saradnju sa kućama koje stoje iza najfrekventnijih softvera u toj branši. Zajednički smo omogućili automatsku razmenu potrebnih podataka i time značajno olakšali rad i računovođama i korisnika Sky POS-a. Konkretno već smo završili projekte integracije sa softverima:

Sledeći signal je jasno ukazivao na potrebu za integracijom Sky POS-a sa CRM & lojaliti softverskim rešenjima kako bi sinergijom omogućili dodatne funkcionalnosti za POS korisnike. Na obostrano zadovoljstvo uspešno smo integrisali Sky POS rešenje sa SpotLight sistemom.

Nove IT tehnologije, ali i pandemijski uslovi poslovanja koji su iza nas, direktno su uticali na enormni porast prodaje robe i usluga preko Interneta. Takav biznis model samo je nametnuo prioritet našim planovima o integraciji Sky POS-a sa Internet prodavnicama. Danas sa zadovoljstvom možemo da Vam se pohvalimo značajnim iskustvom i ostvarenom potpunom integracijom sa:

  • Magento
  • WooCommerce


BUDUĆE API INTEGRACIJE

Pozitivna reakcija na tržištu je bila iznad svih očekivanja. To nas je i ohrabrilo da nastavimo da razmišljamo u tom smeru i na dalje. Iako su se jasno iskristalisali neki dominantni procesi i smerovi integracija, želimo da mi kao kompanija permanentno radimo na nadogradnji našeg sistema. Cilj nam je da budemo potpuno otvoreni i spremni za nove integracije. Nije važno da li ste proizvođač softvera ili ste na drugačiji način deo ovog ekosistema, javite nam se da zajednički napišemo win-win priču. 


SKY POS INTEGRACIJA KROZ API REST TEHNOLOGIJU

Bazirajući se na temeljima već primenjenog, imamo potpuno spremno razvojno okruženje za nove integracije. U njemu, primenom savremenih REST API tehnologija svaka integracija se odvija na relativno brz i bezbolan način. Sa naše strane imaćete potpuno opredeljene resurse i pažnju za efikasnu integraciju koja samo može da oplemeni i Vaš i naš softver.

Sama tehnologija i procedure su krajnje optimizovani. Nakon što se definišu svi uslovi projekta, ljudi iz našeg razvojnog tima će za Vas kreirati konkretnog korisnika za pristup razvojnom okruženju i proslediće Vam potrebne parametre za pristup. Autentifikacija je zasnovana na principu korisnik/lozinka. 

Ovde su na jednom mestu objedinjenji svi tehnički detalji, uputstva i dokumentacija potrebna za pozivanje API REST funkcija. Skupovi funkcija su segmentirani po tematskim oblastima - rad sa prodajnim artiklima, korisnicima, klijentima, računima i sl.

Pored generalnih uputstava, dat je i detaljan opis potrebnih strukturalnih podataka. Tu su i konkretni primeri i za zahteve i za odgovore u JSON formatu, jer to REST API i očekuje. 

Naravno, u svakom trenutku postoji mogućnost direktne konverzacije i koordinacije između naših stručnih timova.

U cilju što brže i lakše integracije, razvili smo i mogućnost testiranja rada API funkcija a postavili smo i konkretne primere za neke od njih (recimo primer PHP cURL for ARTICLES::UPDATE krajnju tačku). 

Ako procenite da scenario integracije Vašeg i našeg softvera ima potencijala da postane win-win priča, mi Vam stojimo na raspolaganju.
Sa velikim zadovoljstvom ćemo sagledati Vašu ekspertizu i razmeniti sa Vama impresije. 

U svakom slučaju, unapred se radujemo potencijalnoj saradnji. Vaš Sky POS.