Pon - Ned: 00h - 24h

Lokalizacija:

Integracija Sky POS i Calculus programa

Integracija Sky POS i Calculus programa

API INTEGRACIJA
SKY POS I CALCULUS PROGRAMA

Ako ste iskusni menadžer koji se u svom poslovanju odavno oslanja na prednosti moderne tehnologije, a ipak imate utisak da neki poslovi i dalje mogu bolje i brže da se obave, najverovatnije ste stigli do tačke razvoja Vašeg biznisa koja zahteva - integraciju softvera. 

U ugostiteljstvu i maloprodaji svaka integracija softvera, osim što na mnogo načina povećava efikasnost procesa i smanjuje troškove, donosi i značajno rasterećenje top menadžmenta od trivijalnih administrativnih poslova.

Sa druge strane, izveštaji o poslovanju nakon uspešne integracije, postaju još kvalitetniji i ilustrativniji, što svakako predstavlja samu srž procesa donošenja kvalitetnih poslovnih odluka. 

Integracijom savremenog ERP rešenja poput Calculus-a i moćnog POS sistema kakav je Sky POS, ostvaruje se sinergija informacionih tehnologija na jednom mestu. To će Vaše poslovanje učiniti još lakšim i efikasnijim i zasigurno napraviti razliku između Vas i konkurencije.


Calculus

Calculus spada u kategoriju ERP poslovnog softvera. Nudi rešenja pomoću kojih ćete uspešno upravljati poslovanjem putem digitalne transformacije. To znači da možete uspešno optimizovati postojeće poslovanje i nastaviti sa plasmanom digitalno obogaćenih proizvoda i razvijanjem novih poslovnih modela. Kako bi se što bolje prilagodile svakoj vrsti i veličini biznisa, osnovne funkcionalnosti su mu modularno segmentirane na:

 • Trgovina
 • Finansijska operativa
 • Proizvodnja
 • Kadrovska evidencija
 • Administriranje prava
 • Robno i materijalno knjigovodstvo
 • Osnovna sredstva
 • Finansijsko knjigovodstvo
 • Plate
 • Arhiva podataka


Sky POS

Sky POS svakako pripada vodećim softverskim rešenjima u POS sektoru. Razvijen je korišćenjem najnaprednijih tehnologija sa ciljem da pruži sveobuhvatne alate i funkcionalnosti koje pomažu korisnicima da unaprede i u potpunosti digitalizuju svoje poslovanje. Osnovne karakteristike su mu:

 • radi u cloud tehnologiji
 • upravljanje podacima sa bilo kog mesta
 • praćenje prometa uživo na mobilnim uređajima
 • lakša kontrola u realnom vremenu
 • jednostavan za korišćenje
 • obezbeđena podrška 24/7

Scenario integracije Sky POS-a sa Calculus programom

Artikli i grupe artikala definišu se u Calculus programu i na API poziv vrši se prenos podataka ili ažuriranje u Sky POS sistemu.

Maloprodajni cenovnik definiše se u Calculus programu i na API poziv vrši se prenos podataka ili ažuriranje u Sky POS sistemu.

Rad sa šifarnikom kupaca je dvosmeran što znači da je kupce moguće definisati u oba programa.

Kupci koji su definisani u Calculus programu mogu se na API poziv preneti u Sky POS sistem.

Kupce koje je kasir/prodavac kreirao u Sky POS-u prilikom izdavanja gotovinskog ili virmanskog računa automatski se prenose na API poziv prilikom prenosa prometa u Calculus programu.

Prenos računa prodaje (promet ostvaren u prodaji) vrši se na API poziv iz Sky POS-a u Calculus program. Prenos računa može da bude automatski na zadati vremsnki period ili ručno na api poziv funkcije gde se odabira datumski period od - do. 

Svi računi od nepoznatih kupaca kreiraju se u Calculus programu u Izlaznu kalkulaciju maloprodaje dok se računi od poznatih kupaca kreiraju u dokument Faktura maloprodaje.

Omogućen je i API poziv za kreiranje blagajničkog dnevnika u Finansijskoj operativi.

Benefiti integracije

Glavna posledica integracije ova dva programa je znatno ubrzanje poslovnih procesa.
Razmena podataka u realnom vremenu, eliminisanje potrebe za dupliranim unosom pojedinih podataka, svođenje grešaka na minimum - sve to značajno rasterećuje poslovanje i podiže ga na viši nivo. 

Korišćenje softvera i sama obuka korisnika postaje još lakša, a menadžerima su na raspolaganju alati koji mogu jasno nagovestiti slabe tačke poslovanja. 

Automatizacijom u domenu administrativnih poslova, stvaraju se preduslovi da se optimizuje celokupno poslovanje. Uštede nastale integracijom softvera, otvaraju prostor za investiranje u razvoj same osnovne delatnosti.

Posebna dodatna vrednost, koja nastaje integracijom, jeste objedinjavanje podataka o poslovanju u kompleksnije forme. Takve vrste informacija, u eri sveopšte digitalizacije, imaju svoju tržišnu vrednost i otvaraju potpuno nove dimenzije poslovanja.

Sve ovo upućuje na jasan zaključak da integracija Sky POS i Calculus programa predstavlja logičan iskorak u smeru daljeg unapređenja Vašeg poslovanja. Ona čini Vašu svakodnevnicu lakšom i efikasnijom i stvara preduslove da spremni dočekate prednosti sutrašnjice - koje će svakako ići u smeru dalje digitalizacije poslovanja.