Pon - Ned: 00h - 24h

Lokalizacija:

Integracija Sky POS i SpotLight - Customer Data, Loyalty & Engagement platforma

Integracija Sky POS i SpotLight - Customer Data, Loyalty & Engagement platforma

Sky POS i SpotLight - Customer Data, Loyalty & Engagement platforma


Da li ste razmišljali o tome koliko integrisani program plaćanja i lojalnosti može da napravi razliku u korisničkom iskustvu koje pružate i finansijskom učinku koji pružate. Sa pojačanom konkurencijom u sektoru ugostiteljstva i trgovine, lojalnost je postala važnija nego ikad

Ugostitelji i trgovci se moraju fokusirati na osnovne korisničke usluge, jer kupci ne zaboravljaju loše iskustvo sa brendom. Ako izneverite klijenta, nije važno koje poene ili podsticaje dajete. Ako ne ispunjavate osnove, ne možete zadržati kupca dugoročno, a ni kratkoročno.

Tu na scenu stupa Spotlight - web aplikacija koja predstavlja Customer Data, Loyalty & Engagement alat koji se može prilagoditi na sve tipove i veličine biznisa. Za korišćenje SpotLight platforme, nisu potrebni dodatni uređaji, dovoljan je samo internet pristup.

Zašto Spotlight?

Da biste prodali robu ili uslugu kupcu, prvi put je uglavnom dovoljan talenat ili sreća, ali ključ uspeha svakog biznisa je da vam se taj kupac vrati i drugi i treći i još mnogo puta i da postane vaš ambasador.

Spotlight je alat koji služi prevashodno za zadržavanje postojećih kupaca i povećanje njihovih kupovina. U isto vreme, veoma atraktivne kampanje koje se mogu automatizovati putem SpotLighta, itekako mogu uticati i na privlačenje novih kupaca

Osnovne karakteristike SpotLight platforme su:

  • web aplikacija u Cloudu sa najsavremenijim načinima zaštite od neovlašćenog pristupa,
  • prilagodljivost po pitanju jezika, valuta, modula, izveštaja…,
  • responsive dizajn za prikaz na svim uređajim (desktop, laptop, tableti, mobilni telefoni),
  • mogućnost integracije sa eksternim aplikacijama (ERP/POS, CRM, e-commerce rešenjima,…) putem API/WS protokola ili file transfera.

Moduli Spotlight platforme

SpotLight sadrži više modula i mogućnosti:

Integracija Sky POS-a & SpotLight Customer Data, Loyalty & Engagement platforme

Odabir POS sistema koji dolazi sa softverom za lojalnost kupaca, može u velikoj meri da pospeši poslovanje. Za mnoge preduzetnike danas je izazov da zadrže klijente, kupce, goste. Mnogi brendovi nemaju POS sistem integrisan sa platformom lojalnosti. Ovo može dovesti do nedostatka lojalnosti kupaca i nezadovoljavajućeg korisničkog iskustva. Veliki postotak kupaca uglavnom menja brend. Da tako kažemo, zbog lošeg korisničkog iskustva.

Sky POS i Spotlight lojalty sistem imaju urađenu integracija tj. prenos podataka između dva sistema. Uz ovakvu integraciju i ponudu, imate mogućnost da prikupljate podatke o klijentima, pratite ponašanje kupaca i trendove potrošnje. Posedovanje preciznijih podataka o klijentima omogućiće vam da bolje razumete potrebe svojih kupaca, gostiju i povećate prodaju. 

Integracijom SKY POS sistema sa Spotlight sistemom lojalnosti, ugostitelji i trgovci mogu da obezbede trenutne popuste i nagrade i dobiju vredne informacije pri plaćanju.


Kako SKY POS sistem podržava program lojalnosti kupaca?


Skladištenje podataka

Dobar POS sistem centralizuje više izvora podataka kako bi olakšao život vlasnicima prodavnica, restorana... Skladištenje podataka iz Sky POS-a u Spotlight sistemu odvija se u realnom vremenu. Ovo ga čini naprednim sistemom, jer ćete moći da pratite transakcije vaših klijenata u realnom vremenu. Vaš tim može brzo da uoči vaše najlojalnije kupce i dođe do podsticaja koje ćete dati u zamenu za zagovaranje brenda, a sa SpotLight aplikacijom imate i ugrađeni CRM.

Sistem bodova

Spotlight uključuje i sistem bodova, gde što više klijent posluje sa vama, više poena zarađuje. Ovi poeni se zatim unovčavaju za različite proizvode I usluge koje nudite. 

Sa programom lojalnosti, POS softver može lako da otkrije koje je proizvode/usluge vaš klijent platio i da dodeli određeni broj „poena lojalnosti“ koje može da prikupi tokom vremena. Kada imaju dovoljno bodova, možete im ponuditi nagrade na osnovu njihovog iznosa ili im dozvoliti da odaberu na šta bi želeli da potroše te poene. Kada kupac iskoristi svoje bodove, softver će to zabeležiti i po potrebi obraditi ove transakcije.

 
Izveštavanje

Vođenje evidencije o tome koliko je nagrada obrađeno i koje stavke su bile najpopularnije daje vam dobru predstavu o tome koliko dobro vaš program funkcioniše. Takođe možete analizirati pojedinačnu i kombinovanu potrošnju kupaca da biste videli kako stvari stoje nakon što se vaši klijenti učlane u sistem.

Najbolje od svega, pošto sistem prati sve, nećete morati da brinete o vođenju posebne evidencije za svoj program lojalnosti i moći ćete da učinite da se svaki klijent oseća posebnim uz njega, pružajući im pozitivno korisničko iskustvo.


Mislimo da sada imate jasnu sliku i prednosti integracije SKY POS-a i Spotlight softvera.
Sve u semu, sada je na vama da se uverite i sami u prednosti ove integracije i mogućnosti da u velikoj meri pospešite svoje poslovanje.

Snaga Spotlight platforme leži u njenoj jedinstvenosti i celovitosti, zato je Spotlight sve što vam je potrebno.