POS Oprema - ključ stabilnog poslovnog procesa

POS Oprema - ključ stabilnog poslovnog procesa

POS OPREMA - KLJUČ STABILNOG POSLOVNOG PROCESA

U ugostiteljstvu POS sistem je mnogo više od mesta gde se registruje novčani tok. Kada je pravilno opremljen, ovaj sistem uz POS opremu postaje vaš strateški centar, vaša prečica do mnogih poslovnih procesa koji vam pomažu da razvijete svoj posao. Ovi procesi moraju biti u sinhronizaciji da bi se obezbedilo brzo usluživanje klijenata, zadovoljstvo i lojalnost kupaca.

Odgovarajuća POS oprema vam je potrebna za pokretanje čvrstog i dobrog poslovanja u ugostiteljstvu.

SKY POS u svojoj ponudi nudi mogućnost nabavke kvalitetne i neophodne POS opreme, kojom zaokružujemo našu kompletnu ponudu za ugostitelje. Svi naši klijenti imaju mogućnost da dobiju jedinstvenog partnera, koji vodi računa o vašem kompletnom poslovanju kroz jedinstveni POS sistem i opremu poput:

1. Računari 

2. Monitori 

3. POS štampači 

4. RF ID čitača, kartica i narukvica za prijavu konobara. 

Svi koji u svom poslovanju koriste fiskalnu kasu, trebali bi da se upoznaju i sa drugim komponentama POS opreme dostupne na tržištu. 

Uređaji poput POS mini računara, POS štampača, čitača, kartica i sl, predstavljaju nove instrumente, bez kojih nijedna firma ne može nastaviti sa savremenim načinom vođenja poslova.

POS RAČUNARI

1. All-in-One računari

Sve u jednom POS sistem pakovanju – „računari bez kućišta“ = Idelano rešenje za svaki ugostiteljski objekat. 

POS oprema poput All-in-One računara pružaju ugostiteljima sve što im je potrebno za poslovanje u jednoj pametno – dizajniranoj konfiguraciji. 

All-in-One računari postaju sve popularniji u ugostiteljstvu, ali s obzirom na njihove prednosti, ne čudi nas mnogo:

POS oprema - All in One računari

– Jednostavni su za korišćenje, 

– Poboljšavaju i pojednostavljuju poslovanje, 

– Čine celokupno poslovanje bezbednijim, 

– Štede vreme i prostor, 

– Otporni su na vlagu, prašinu i vatru, 

– Moderan dizajn čini ih veoma privlačnim…

 

2. POS MINI RAČUNARI

Najvažniji trend u današnjim POS sistemima je povećana mobilnost hardvera. Mogućnost montiranja mini računara i to u više oblasti, znatno povećava njihovu funkcionalnost i doprinosi neizmernom zadovoljstvu korisnika. 

Prednosti POS mini računara pored male dimenzije su sledeći: 

– pasivno hlađenje, 

– lako rasklapanje i brz servis, 

– SSD diskovi novih generacija, 

– COM port priključci, 

– mala potrošnja energije, 

– licenciran Windows 10 IoT Enterprise. 

POS mini računari

Mini POS računar svojim bezšumnim radom, malim dimenzijama i visokim performansama postaje idealan računar za svaki ugostiteljski objekat!

POS MONITORI

Povećajte svoje POS iskustvo sa moćnim POS ELO touch monitorima. Elegantni, lepi i lagani – dizajnirani da rade isto tako dobar kao što izgledaju. 

POS monitori

Touch POS monitor će eliminisati potrebu za mišem ili tastaturom na vašem prodajnom mestu, posebno u ugostiteljskom objektu, ali ne samo zbog uštede prostora i jednostavnosti, već i iz higijenskih razloga. Touch monitori se lako čiste jer nemaju žlebove i šupljine u koje mogu da se uvuku klice, prljavština i ostaci hrane ili pića. 

Još jedna važna stvar koju treba razmotriti je jednostavna upotreba. Ako želite maksimalno povećati efikasnost vašeg osoblja, i time olakšati posao, onda je ova specifična POS oprema, zasnovan na dodirima, odlična ideja. Tradicionalni POS sistemi se oslanjaju na više menija i složene navigacije pomoću miša i tastature, što sam proces rada čini dužim i komplikovanijim. 

Sistemi ekrana osetljivog na dodir koriste jednostavniji grafički korisnički interfejs, što je poznato i jasno svima onima koji već koriste savremene touch uređaje poput Smart telefona i tableta. 

Koje su to još odlike ELO touch monitora: 

– preciznos touch screen monitora, 

– otporan na udarce i lomove, 

– rad na izuzetno visokim i niskim temperaturama, 

– otporan na prašinu, masnoću, prljavštinu, vlagu, 

– mogućnost fiksiranja za mini pos računare.

Kao i tradicionalni sistemi, touch monitori se prilagođavaju vašim poslovnim potrebama. Bez obzira da li se bavite jednostavnim proizvodima ili složenim zalihama, ova POS oprema je vredna vaše investicije, jer će zadovoljiti vaše trenutne i buduće potrebe.

POS ŠTAMPAČI

U našoj ponudi nalaze se i štampači, tačnije pomoćni štampači za slipove u šanku i kuhinji, koji služe za brz protok informacija među osobljem. Printeri imaju široku primenu u poslovnom okruženju i predstavljaju neizostavni deo svakog ugostiteljskog objekta. Ova POS oprema koristi se i za štampu predračuna gostu, tipa razduživanje konobara, štampanja spiska utrošenih artikala, vizit kartice gostu, rezervacije i sl.

U našoj ponudi nalaze se dve vrste POS štampača:

1. FIKSNI POS ŠTAMPAČI

Vlasnici restorana koji žele da „brže okreću stolove“, često traže nadogradnju svoje tehnologije koja podrazumeva i fiksne POS štampače, koji im pomažu u povećanju profita i zadovoljstva gosta/klijenta.

Fiksni POS štampači

Fiksni štampači rade preko USB kabla, RS232 konektora ili LAN kabla, omogućavajući na taj način štampaču i računaru da komuniciraju, pri velikim brzinama za prenos podataka. Ovi tipovi štampača obično se lako instaliraju i u mnogim slučajevima operativni sistem vašeg računara može automatski da otkrije i instalira upravljačke programe, koji će vam pomoći da započnete sa njegovim radom. 

U slučaju da je potrebno da POS štampač bude udaljen više od 4 metra od računara, obavezno se koristi LAN konekcija.

2. MOBILNI POS ŠTAMPAČI

Mobilni štampači služe za izdavanje predračuna gostima, bez odlaska do šanka, ubrzavajući, na taj način, sam proces rada osoblja. To nije fiskalni račun, već zaduženje stola, gde gost prati svoj trošak tokom svog boravka u ugostiteljskom objektu. 

Mobilni POS štampači

Mobilni POS štampači su slični fiksnim modelima, ali umesto da koristi USB, štampač se povezuje preko Wi-Fi-a.

RF ID ČITAČI, KARTICE I NARUKVICE

U našoj ponudi POS oprema podrazumeva i najnoviju tehnologiju za prikupljanje podataka – radiofrekventnu identifikaciju – RFID, koja uključuje kartice, čitače i narukvice. 

Da vidimo koje su prednosti RFID opreme:: 

– RFID tagovi mogu biti postavljeni unutar objekta i nisu podložni habanju, poput tradicionalnih površinskih postavljenih bar kodova. 

– RFID tehnologija omogućava dvosmerni prenos podataka. Oznake mogu biti upisane i dodate vremenom, za praćenje raznih stavki. 

– Brže vreme čitanja nasuprot bar-kod skenera. 

RF id kartice i narukvice

Kada konobar dođe do POS blagajne, primakne karticu ili narukvicu RFID čitaču, on automatski očita njegovu pristupnu lozinku, upiše u softver i uloguje ga u program.

DA LI VAM JE POTREBNA POS OPREMA?

Ne razmišljajte mnogo, drugi su se već odlučili i nisu se pokajali, čak naprotiv! 

Sa odgovarajućom POS opremom vaše poslovanje se penje na jedan novi nivo koji predstavlja moderan način poslovanja. 

Izdignite se sa novom poslovnom strategijom i postanite konkurencija onima koji su nekada bili vaši kokurenti. 

POS oprema, kao deo vašeg sistema, kreira detaljne izveštaje, pomažu vam da znate gde se nalazite u svakom trenutku, štedi novac i čini da vaša usluga bude brža i preciznija. 

Što se tiče povećane produktivnosti, POS oprema će smanjiti papirologiju – nećete morati da pravite inventar ili da računate prodajne podatke. 

Vaše transakcije će biti efikasnije. 

Uštedite vreme, ubrzajte proces i povećajte profit uz pomoć SKY POS Opreme.